Још једно признање за град Крагујевац

После плакете Лого равноправности коју додељује Повереник за заштиту равноправности, град Крагујевац добио је и Годишње признање за унапређење ове области на локалном нивоу које додељује Координационо тело за родну равноправност Србије.

Признање је уручено на основу потпуно нове категорије – безбедност у заједници, коју град Крагујевац спроводи у оквиру пројекта „Сигурност жена и девојчица у јавном простору“.

Апсолутни приоритет националних стратегија и нашег Локалног акционог плана је нулти степен толеранције према сваком облику насиља и сигурност жена и девојчица увек и на сваком месту.

Кроз стратешка докуменат трудићемо се да реализујемо не само безбедност жена и девојчица већ да радимо на побољшању положаја жена у нашем друштву, што се пре свега односи на Ромкиње, жене жртве породичног насиља, девојке које излазе из хранитељских породица, жене на руралном подручју и старију женску популацију, најавила је на свечаности поводом уручења признања, др Гордана Дамњановић, чланица Градског већа за здравствену и социјалну заштиту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *