Јована Јокићевић за воланом камиона JKP “Шумадија”

Да не постоје мушки и женски послови потврђује пример Јоване Јокићевић која већ три месеца у Јавном комуналном предузећу „Шумадија Крагујевац“ вози специјализовано возило – аутосмећар.

Ова жена, заједно са колегама, свакодневно одвози смеће из чак 2.300 контерјнера који су у Крагујевцу постављени на различитим локацијама.

Није први пут да једна жена целокупно радно време проводи за воланом, али је сигурно први пут да једна припадница нежнијег пола вози камион смећар. 28-огодишња Јована Јокићевић, је мајка трогодишње девојчице, која од фебруара у градском комуналном предузећу вози аутосмећар.

Подршку јој пружа и муж, који је такође возач.

Иако је по занимању трговац, возач је „Ц“ категорије, па је обучена да може да управља и другим, сличним возилима. Тренутно је једина дамамеђу возачима у Јавном комуналном предузећу “Шумадија Крагујевац“.

Да је врло савесна у обављању послова и да све поверене радне задатке извршава у најкраћем могућем року, професионално и одговорно потврђују надређени. Похвале стижу и од колега.

Иако је необично видети да је жена возач камиона, поготово у предузећу које се бави специфичним делатностима као што је „Шумадија Крагујевац”, Јована је пример да у овом комуналном предузећу поштују начела једнакости и родне равноправности у домену рада.

Јована каже да није тешко радити са колегама, али и да прижељкује колегиницу.

Припремила новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *