Када ће Крагујевац добити атлетски стадион?

Крагујевачки атлетичари ће до лета наредне године добити атлетску стазу на којој ће несметатано моћи да тренирају, а током 2023. године би требало да буде комплетно завршен стадион који ће бити намењен искључиво „краљици спортова“.

Локација на којој ће се градити још увек није одређена, али је извесно да ће атлетски стадион у Крагујевцу бити у близини стадиона „Чика Дача“.

Како град Крагујевац не би остао без иједне атлетске стазе када почне изградња новог фудбалског стадиона на месту садашњег „Чика Дача”, локална самоуправа је уз помоћ Српског атлетског савеза кренула у реализацију пројекта изградње атлетског стадиона.

Издвојиле су се две локације у близини стадиона „Чика Дача“ које су врло атрактивне и током октобра месеца ће бити одлучено на којој ће бити изграђена најпре атлетска стаза, а касније комплетан атлетски стадион.

Српски атлетски савез ће донирати израду главног пројекта и испратити саму изградњу атлетског комплекса у Крагујевцу.

Крагујевачки атлетичари ће добити модеран атлетски комплекс који ће осим за тренирање, служити како за домаћа тако и за међународна такмичења.

Српски атлетски савез ће пружити значајну помоћ приликом реновирања атлетског тунела на градским базенима, који би, према најавама, до зиме требало да буде комплетно реновиран.

Простор ће бити опремљен са свим пратећим спортским садржајима и биће на располагању крагујевачким клубовима, а атлетичари ће имати затворену стазу са пешчаном јамом за скок у даљ.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *