Када почињу радови на изградњи Северне обилазнице око Крагујевца?

Рок за јавни позив за избор стратешког партнера на реализацији Пројекта изградње Северне обилазнице око Крагујевца, које је расписало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, истекао је данас.

Гостујући у емисији Епицентар, главни градски урбаниста Иван Радуловић изјавио је да очекује да ће радови на реализацији овог значајног пројекта за Крагујевац стартовати крајем марта или почетком априла.

Радуловић је рекао да ће локална самоуправа до јуна израдити План детаљне регулације за комплетну трасу Северне обилазнице, у дужини од 22 километра.

Северна обилазница има велики значај за путну мрежу Србије, али и за Крагујевац који ће повезати са другим путним правцима.

Брза саобраћајница, дужине 22 километра од Цветојевца до Драгобраће, имаће четири саобраћајне траке и пет укрштања са другим путним правцима који воде ка околним местима и радним зонама.

Максимална пројектована брзина је 100 километара на час.

Изградња прве фазе у дужини од пет километара требало би да почне на пролеће.

Пошто је завршен јавни позив надлежног министарства за избор стратешког партнера, следи отварање понуда.

Основна обавеза стратешког партнера биће израда техничке документације што, између осталог, подразумева пројекте за грађевинску дозволу и извођење радова на изградњи Северне обилазнице око Крагујевца.

Локална самоуправа до краја јуна израдиће План детаљне регулације што ће бити основа за завршетак комплетне трасе Северне обилазнице.

Дуж трасе биће омогућено формирање нове индустријске зоне која ће се простирати на површини од око 200 хектара.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *