Правни факултет и Виши суд у Крагујевцу потписали споразум о сарадњи

Потписивањем Споразума о сарадњи Правни факултет и Виши суд у Крагујевцу озваничили су будуће партнерство у организацији стручне праксе за студенте.

Близина Палате правде и бољи услови за рад правосудних институција омогућили су и подстицај практичне наставе будућих правника.

Сарадња ће бити двосмерна, односно неће само студенти одлазити на рочишта, већ ће и судије од наредне академске школске године бити предавачи на новом акредитованом предмету.

Већина студената права приликом избора животног занимања, себе види као адвокате или судије.

Сусрет са реалним приликама на суду доноси праву перцепцију како то изгледа после школовања, као и могућност да се пре дипломирања тачно одлуче у којој области правосуђа желе да раде.

Правни факултет већ има сарадњу са Адвокатском комором Крагуејвца. Број правосудних институција са којима ће сарађивати требало би да буде увећан.

Већ у другом семестру ове школске академске године, студенти на појединим позитивно правним правним предметима попут кривично процесног права имаће стручну праксу у Вишем суду у Палати правде.

Од октобра наредне године, Правни факултет је акредитовао предмет обавезне стручне праксе, што значи да је потписивање споразума о сарадњи већ добродошло.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.