Како да заштитимо децу у саобраћају?

У циљу едукације најмлађих о саобраћајним правилима, важности њихових поштовања и последицама њиховог кршења, крагујевачки Црвени крст готово четири деценије реализује низ активности у оквиру акције “Заштитимо децу у саобраћају“.

Током овог и претходног месеца одржано је близу 100 предавања за око 2.500 првака и предшколаца.

Предшколци из вртића “Колибри“ свесни су значаја поштовања саобраћајних прописа и, с обзиром на узраст, поседују одлично знање из ове области.

Нешто су научили од родитеља, нешто у вртићу, а прилику да сазнају како да буду безбедни у саобраћају имали су и кроз дружење са волонтерима Црвеног крста и саобраћајним полицајцима.

Активностима у оквиру акције “Заштитимо децу у саобраћају“, коју крагујевачки Црвени крст организује од 1983. године, обухваћени су предшколци и прваци.

Црвени крст је и ове године, у сарадњи са партнерима, обезбедио пригодне поклоне за сву децу која су учествовала у овој акцији.

Акцију је пратио и ликовни конкурс на тему “Саобраћај и ја“, на који је приспело више од 200 радова, а награђен је по један малишан, аутор најбољег рада, из сваког вртића.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.