Како до плаве униформе – Дан отворених врата МУП-а

Министарство унутрашњих послова, Одељење за стручно усавршавање и обуку Полицијске управе Крагујевац, уз подршку ОЕБСА у Србији организовало је Дан отворених врата за младе Крагујевчане.

Министарство је расписало конкурс на који могу да се пријаве сви заинтересовани који желе да постану полицајци. Конкурс је отворен до 20 јула.

Запослење у Полицијској управи могу да очекују најбољи полазници обуке која ће бити организована у Сремској Каменици.

Да би учествовали на конкурсу који је расписало Министарсво унутрашњих послова млади би требало да испуњавају низ услова.

Да имају завршену средњу школу, да су старости до 24 године, да имају возачку дозволу Б категорије, да нису осуђивани, као и да се против њих не води судски поступак.

Неопходно је и да поседују лекарско уверење.

Анкете показују да су млади заинтересовани за позив полицајца.

Полицијска управа у Крагујевцу одабраће најбоље који ће отићи у Сремску Каменицу.

Презентација коју су представници Полицијске управе организовали кроз Дан отворених врата има за циљ да младе који желе да одаберу посао полицајца упознају са занимањем на најбољи начин и одговоре на постављена питања у вези овог посла.

После завршене обуке у Сремској Каменици, која траје 54 недеље, положених тестова, провере комплетног здравственог стања биће одабрано 5 најбољих полазника са највишим оценама који ће добити запослење у Полицијској управи Крагујевац на радном месту полицајац приправник.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *