Како ојачати капацитете пословног сектора?

У организацији Центра за високе економске студије и Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља у Крагујевцу је одржана радионица „Одрживи развој: Јачање капацитета пословног сектора“.

Циљ радионице је да допринесе остваривању одрживог развоја у Србији са фокусом на сектор малих и средњих предузећа.

Радионица је окупила представнике пословне заједнице, локалних инстутуција и цивилног сектора са намером да се повежу кључни локални партнери, односно представници приватног сектора и локалних заједница на путу оствривања зелене трансформације, Агенде 2030 и циљева одрживог развоја.

У оквиру пројекта спроведено је истраживање везано за доступност зеленог финансирања за предузећа.

Центар за високе економске студије је независна истраживачко-развојна организација посвећена одрживом друштвено-економском развоју Србије и Западног Балкана, заснованог на предузетништву, солидарности и грађанској иницијативи.

Енергија ЦЕВЕС-а усмерена је ка препознавању и истраживању најважнијих одредница одрживог друштвено-економског развоја у Србији и региону, и нуђењу иновативних, одговорних и чињенично утемељених решења и политика, не само држави, већ ширем друштву.

Извештава нoвинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *