Како повезати математику и здравље?

Овогодишња 11. манифестација „Мај месец математике“ обележава се и у Крагујевцу.

Научни клуб Центра за образовање Крагујевац организовао је радионицу у Креативном парку где су крагујевачки ђаци могли да сазнају шта повезује математику и здраве начине живота.

Математика је ове године посвећена здрављу. Због тога је једна од радионица у оквиру манифестације „Мај месец математике“ одржана у природи. Под слоганом „Окрени нови лист! Примени науку и вежбај!“ крагујевачки основци и средњошколци имали су прилику да сазнају шта повезује математику са вежбама и покретима, али и другим наукама.

На неколико полигона у Креативном парку, крагујевачки ђаци могли су да се опробају у појединим спортовима и да кроз физичке активности схвате да сваки покрет има везу са одређеном науком.

Радионицу је организовао Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, уз подршку Прве крагујевачке гимназије и Основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“. Своје искуство са ученицима поделили су крагујевачки спортисти и тренери.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *