Како правилно одржавати хигијену уста?

Завод за денталну медицину је, заједно са Институтом за јавно здравље и Стоматолошким факултетом Крагујевац, организовао је предавање на тему очувања оралне хигијене поводом Недеље здравља уста и зуба.

Недеља здравља уста и зуба се у Крагујевцу обележава низом здравствено-васпитних и превентивних активности које су намењене деци школског и предшколског узраста.

Предавању у Спортском центру Искра присуствовала су деца из специјалних школа у Крагујевцу и деца из предшколских установа „Нада Наумовић“ и „Ђурђевдан“.

Кампања посвећена одржавању здравља, хигијене и превентиви уста и зуба се у Србији организује од 1991. године, од када и здравствене установе у Крагујевцу припремају низ активности посвећених оралној хигијени.

Здравствени радници су кроз практичне примере деци показали на који начин треба одржавати и прати зубе, како у старијој доби не би имали већих проблема и потребу за интервенцијама стоматолога. 

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *