Како препознати изборне нерегуларности?

Национална коалиција за децентрализацију организовала је у Пешачкој зони акцију како би информисала грађане које су све потенцијалне изборне неправилности које се могу десити на дан избора и током предизборне кампање, па чак и онда када изборна кампања није почела.

Акција, која се спроводи у 10 градова у Србији, одржана је уочи најављених редовних избора који ће бити одржани на пролеће наредне године.

У сусрет редовним изборима намеће се прегршт питања и јављају бројне дилеме у вези са могућим изборним нерегуларностима.

Главна питања су да ли грађани Србије гласају слободно и да ли трпе притиске? Своје мишљење о томе могли су да дају и Крагујевчани.

Национална коалиција за децентрализацију организовала је акцију како би грађане упознала са изборним процесом, правилима и потенцијалним изборним неправилностима.

У Националној коалицији за децентрализацију тврде да, на основу разговора са грађанима, посебну врсту притиска трпе запослени у јавној управи.

Један од циљева ове акције, која се спроводи у 10 градова у Србији, је да се грађани охрабре да препознају и пријаве изборне нерегуларности, уколико их примете.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *