Јединице цивилне заштите спремне за ванредне ситуације

На трећој редовној седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа разматран је ниво организованости и опремљености специјализованих јединица цивилне заштите.

Осим анализе сарадње локалних самоуправа и надлежних министарстава, усвојени су извештаји о противградној и заштити од неексплодираних убојних средстава.

На седници се разговарало и о улози и задацима Црвеног крста Србије после елементарних непогода и других несрећа.

На трећој седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа разматран је и усвојен извештај о достигнутом нивоу организованости, попуњености, опремљености и обучености специјализованих јединица цивилне заштите и њихова спремност за употребу у заштити и спасавању на подручју Шумадијског управног округа.

Анализирана је сарадња између Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова, као и између локалних самоуправа за извршавање заштите и спасавања у ванредним ситуацијама.

Једна од тачака дневног реда била је разматрање улоге и задатака Црвеног крста Србије и његових саставних делова у раној фази опоравка и обнове после елементарних непогода и других врста несреће.

На седници је било речи и о заштити од града на подручју Шумадијског управног окуга у 2019. години током које је највећи број дејстава забележен у првој половини године.

Елементарне непогоде, поплаве и велики број пожара на отвореном обележили су летњи период.

У тим ситуацијама све надлежне службе показале су висок ниво сарадње и организованости, закључено је на седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *