Како препознати злостављање жена на послу?

У организацији Секције жена Уједињених гранских синдиката „Независност“ у Крагујевцу је организована трибина под називом „Шта је и како препознати злостављање жена на послу“.

Осим препознавања проблема, важно је понудити и одговоре како се заштити кроз синдикални активизам.

У организацији Уједињених гранских синдиката „Независност“ у Крагујевцу је одржана друга трибина на тему злостављања жена на послу.

Ово је била прилика да се разговара не само о препознавању злостављања на раду већ и о томе како синдикат може да помогне у овим, нажалост, не ретким случајевима који се дешавају било на радном месту, било на путу до посла.

Често се дешава да жене уопште нису ни свесне да је над њима извршен мобинг и управо се на оваквим трибинама ради на препознавању, указивању на проблем и како га решити.

Трибина поводом Дана безбедности и здравља на раду и целогодишњег обележавања Међународног дана жена већ је одржана у Нишу. После Крагујевца, планирана је још једна у Новом Саду, у октобру.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *