Како се Крагујевчани припремају за Божић?

Накн Великог божићног поста, који је трајао 40 дана, најрадоснији хришћански празник, Божић, први је дан у комe се припрема мрсна храна.

Истраживали смо како се Крагујевчани припремају за Божић и каква је понуда и потражња у градској тржници на Аеродрому.

Време празника је период када је и већа куповина, али и већа понуда. Поједине намирнице у тржници на Аеродрому, попут меса, брже се продају него иначе. Иако су цене кориговане, већина продаваца са којима смо разговарали задовољна је продајом и потражњом. Нешто мања потражња влада за млечним производима.

Након Бадњег дана, за најрадоснији хришћански празник, Божић, припрема се мрсна храна. Трпеза је богатија него иначе, а на менију су увек неизосавна јела, од предјала, меса, руске салате до торти и колача. Ни ове године, традиција припреме божићне трпезе није изостала код наших суграђана.

Припреме и куповина за Божић трају данима, а за божићну трпезу издваја се нешто више новца из кућног буџета, него иначе. И поред корекција цена, приметан је већи број људи у пијаци који су пажљиво бирали намирнице за овај породични ручак.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *