Како се Крагујевчани припремају за Велики петак?

На Велики петак припрема се посна трпеза, а то је уједно и последњи дан Васкршњег поста.

Истраживали смо каква је понуда у пијаци Аеродром и како се наши суграђани припремају за Велики петак.

Пред крај Васкршњег поста разноврсан избор на пијачним тезгама. За припрему посног јеловника продају се највише млади кромпир који кошта 200 динара по килограму, краставци су 200, парадајз 200, пасуљ 450, а ораси 1.000 динара по килограму. Јагоде се могу пронаћи по цени од 280 до 350 динара за килограм.

Тржница на Аеродрому добро је снабдевена свежим воћем и поврћем, рибом и осталим производима неопходним за припрему посних јела за Велики петак.

Истраживали смо шта Крагујевчани припремају за овај дан и како ће изгледати њихова трпеза.

Сви православни верници требало би да Велики петак проведу у строгом посту.

Велики петак је дан жалости, али и увод и припрема за највећи и најрадоснији празник – Васкрс.

Домаћице на Велики петак фарбају прво јаје у црвену боју, које је симбол Христовог страдања.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *