Како се прилагодити предстојећој промени времена

Септембар је месец наглих промена времена. Прогностичари најављују за предстојећи викенд захлађење, па су препоруке лекара како што лакше поднети разлике у атмосферској температури и притиску добродошле.

Фактори који утичу на људски организам, као што су УВ зрачење, влага, ветар, многим људима не прија.

Најрањивији су грађани средње доби, посебно жене, али од метеороропатије може да болује свако, чак и дете.

Информисали смо се како да се понашамо у данима који ће најавити јесен.

Временске промене узрокују електромагнетни таласи који утичу на мозак сваког човека, појачавају излучивање хормона стреса, смањују хормон среће ендорфин, што води до појачане анксиозности, главобоље и осталих симптома.

У јесењим данима се посебно одражавају зато што из великих врућина прелазимо у знатно ниже температуре.

Да ли су неопходне посебне припреме за наступајући период питали смо специјалисту опште медицине примаријуса докторку Наташу Николић.

Последњих дана, амбуланте на подручју Крагујевца су пуне, грађани кажу да влада вирус, има ли истине у томе и како га сузбити?

Уколико нагло погоршање времена прате и здравствене тегобе, саветује се грађанима да редовно прате биометеоролошку прогнозу, тако да на време могу да се припреме, односно уколико је могуће избегну проблеме или барем ублаже симптоме погоршања здравља.

Такође, помоћи ће биљни чајеви или природни додаци храни, а пожељно их је узимати барем три дана пре очекиване појаве погоршања времена.

Оно што је најважније у овом периоду је, почети са узимањем Имуноцинк препарата како би се спремили за зимске дане и избегли вирусе и грип.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *