Како унапредити конкурентност малог бизниса?

За унапређење конкурентности малог бизниса у Шумадији и другим крајевима Србије, кроз набавку опреме и увођење нових услуга, Европска унија је определила три милиона евра.

Новац је намењен предузетницима, микро и малим предузећима која се баве производњом и пружањем услуга.

Право да конкуришу за бесповратна средства имају предузетници, микро и мала предузећа из 99 локалних самоуправа укључених у програм ЕУ ПРО Плус, међу којима су град Крагујевац и све општине Шумадијског управног округа.

Грантови су намењени производним и предузећима која се баве пружањем услуга у области информационих технологија, здравствене и социјалне заштите, туризма, припадају архитектонској и инжењерској делатности или се баве одржавањем и поправкама.

Набавка нове опреме и увођење услуга допринеће унапређењу производње и тржишног потенцијала, технолошкој и дигиталној трансформацији и отварању нових радних места.

Током претходних циклуса ЕУ ПРО Плус програма додељено је више од 200 грантова микро и малим предузећа, захваљујући којима је запослено близу 600 радника.

Програм ЕУ ПРО Плус доприноси уравнотеженијем друштвеном развоју градова и општина у Србији у два региона – Шумадији и Западној Србији и Јужној и Источној Србији.

Укупна вредност свих активности у оквиру овог програма је 40 милиона евра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.