Каква је улога и зашто је значајан локални омбудсман?

Предавањима на Педагошком факултету у Ужицу и Факултету техничких наука у Чачку, настављена је серија трибина „Улога и значај локалног омбудсмана“, коју Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца организује на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

Пред препуним амфитеатром Педагошког факултета у Ужицу, локални омбудсман града Крагујевца, Јелена Миливојевић, је говорила о улози и значају локалног омбудсмана у заштити права деце, а најављено је и потписивање споразума о сарадњи ове високошколске установе и Канцеларије локалног омбудсмана града Крагујевца.

Студенти Факултета техничких наука у Чачку су предложили покретање иницијативе да се на нивоу овог факултета успостави Студентски омбудсман.

Према оцени Локалног омбудсмана, Јелене Миливојевић, обе трибине су прошле уз велико интересовање студената за ову тему, а иницијативе проистекле из ове капмање говоре да је код наших младих интелектуалаца свест о заштити људских права на завидном нивоу.

Трибине у организацији Канцеларије локалног омбудсмана града Крагујевца ду до сада одржане на пет факултета Универзитета у Крагујевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *