На Сајму запошљавања у Крагујевцу у понуди 350 радних места

Национална служба за запошљавање организовала је у Крагујевцу Сајам запошљавања на коме је учествовало 14 послодаваца који су исказали потребу за преко 350 нових радника.

За други сајам у овој години владао је велико интересовање радника свих профила.

Највише слободних послова понуђено је особама машинских и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спреме, браварима алатничарима, заваривачима, оператерима на ЦНЦ машинама и диплиморианим машинским инжењерима различитих смерова.

Поред профила техничке струке, незапосленима су понуђена и радна места магационера, оператера у производњи, кувара и дипломираног економисте.

Сајам је и прилика да се послодавци представе незапосленима и упознају са потенцијалним кандидатима.

Компаније различитих профила понудиле су послове радницима са искуством, али и обуку за оне који први пут почињу да раде.

Национална служба за запошљавање организацијом оваквих сајамских манифестација, компанијама обезбеђује лакше проналажење квалитетног кадра и уз савремен начин посредовања помаже назапосленима да нађу посао, или промене радно место.

По подацима крагујевачке филијале Националне службе за запошљавање, у септембру је у Шумадијском округу на бироу било нешто више од 22 хиљаде незапослених, од којих чак петину чине они који посао траже више од 10 година.    

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *