Камерне композиције књижевника Владана Деснице пред крагујевачком публиком

Камерне композиције књижевника Владана Деснице изведене су пред крагујевачком публиком, на концерту под називом „Музика Ивана Галеба“.

Укупно шест завршених композиција, које су део заоставштине Владана Деснице, откривене су после више од пола века од његове смрти.

Организатор концерта у Кући Ђуре Јакшића је Народна библиотека „Вук Караџић“.

Студенати Факултета музичке уметности у Београду изводе композиције књижевника Владана Деснице на концертној турнеји широм Србије.

Након више од пола века од смрти овог великог писца, породица је у његовој заоставштини пронашла седам композиција које су се у јавности појавиле тек пре неколико година.

Као велики поклоник музике, Владан Десница је школовао глас и свирао виолину, попут главног јунака његовог чувеног романа „Прољећа Ивана Галеба“.

У својим соло песмама, композицијама за виолину и клавир, Десница открива сопствену романтичарску страну, што се љубитељима камерне музике веома допада.

Књижевник Владан Десница био је истакнути романописац, аутор 34 приче, једне песничке збирке и једне драме, као и врсни естетичар који се бавио и теоријом филма.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *