Кампања „Можеш и ти бити успешан“ за мотивисање младих

„Можеш и ти бити успешан“ назив је кампање која има за циљ мотивацију младих кроз пример добре праксе већ успешних младих суграђана који су изградили своје каријере уз лично ангажовање и подршку града Крагујевца и његових институција.

Помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом Стефан Јовановић наводи да је циљ ове кампање да локална самоуправа упозна младе људе са свим што град Крагујевац може да понуди у области образовања, запошљавања, али и на другим пољима, и мотивише их да остану у земљи и постану успешни у послу који обављају.

Локална самоуправа настоји да подстакне младе људе да своју будућност креирају у Крагујевцу.

Покретање сопственог бизниса, писање пројеката који би били финасијски подржани, одабир  факултета и средње школе са чијом дипломом могу да се запосле, само су неки од програма који су понуђени младима Крагујевца, наводи Стефан Јовановић, помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом.

Из Србије је последњих година отишао велики број младих образованих људи са жељом да приватни и пословни живот граде у иностранству.

Због пандемије корона вируса многи од њих су остали без посла и вратили су се у земљу.

У складу са националном стратегијом која има за циљ да заустави одлазак младих из Србије, град Крагујевац се придружио бројним градовима који спроводе кампању „Можеш и ти бити успешан“.

Канцеларија за младе отворена је за све савете и сугестије, као и бројна питања на која млади могу да добију одговор.

У наредном периоду Савет за младе реализоваће низ програма и манифестација одложених због пандемије корона вируса.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *