Канцеларија за ромска питања интензивирала свој рад током пандемије

Канцеларија за ромска питања Крагујевац у сарадњи са Мобилним тимом за инклузију Рома од почетка пандемије ковида 19, интензивирала је своје активности.

Редовно су обилазили ромске породице и информисали их о начинима на које могу да спрече заражавање ковидом 19 и даље ширење инфекције.

Током овог периода, ромским породицама уручено је више од 1000 пакета различите врсте помоћи.

Од како је пандемија корона вируса почела, интензивирале су се и активности Мобилног тима за инклузију у локалној Канцеларији за ромска питања.

Све су имале исти циљ – смањити појаву вируса корона међу ромском популацијом.

Павловић подсећа да су помогла многа хуманитарна давања из различитих пројеката, као и Градска организација Црвеног крста, Центар за социјални рад, Институт за јавно здравље и донатори из иностранства.

У Канцеларији за ромска питања наглашавају да је веома битно да најугроженији, у периоду велике кризе, знају да постоји друштвена брига и да постоји неко ко ће им пружити помоћ.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *