Кепа & Фри спиритс – “Завештање” најбољи дебитантски албум

Радио 202 организовао је и ове године избор за најбоље рок извођаче у претходној години.

Слушаоци су гласали, и у седам различитих категорија одабрали најбоља музичка остварења.

За албум “Завештање” у издању ПГП РТС-а крагујевачки бенд Кепа & Фрее Спиритс добио је ласкаво признање за најбољи албум године у категорији дебитанти.

Прича новооснованог бенда “Кепа & Фрее Спиритс” започиње необавезним сешнима гитаристе Михаела Фафе Стојановића и Кепе, бубњара групе Смак, што се убрзо развија у неком другом правцу.

Касније се придружују Ана Поповић и басиста Јован Змај Јовановић који бенду дају и коначну целину.

Крагујевачка рок група негује баштину групе Смак али у новом руху па се тако на репертоару налазе неке од легендарних песама као што су Даире, Шумадијски блуз, Црна дама и многе друге које су обележиле једну епоху домаће музичке сцене.

Албум “Завештање” снимљен је за ПГП РТС, а слушаоци 202-ојке прогласили су га за најбољи дебитантски албум у претходној години.

Први солистички концерт група је одржала у Књажевско српском тетару а након тога су уследили наступи широм Србије.

Од најзначајних концерата издвајају се наступи на Арсенал фесту, Атељеу 212 и концерт у Сава центру у спомен Лази Ристовском.

Публика је до сада имала прилику да чује песме групе Смак обојене женским вокалом Ане Поповић која је на себи својствен начин дочарала неке од највећих хитова.

Планови чланова бенда за наредни период осим промоције албума су и ауторске композиције које ће љубитељима рок џез музике понудити нешто ново на музичкој сцени.

Назив албума “Завештање” открива жељу чланова бенда да песме легендарне групе Смак остану бесмртне и доступне млађим музичарима, које ће инспирисати да стварају нове композиције за наредне генерације.

Наступе краси уочљиво искуство Кепе на бубњевима као стуба групе и енергија млађих чланова који су идејама и креативношћу допринели да нам се неке добро познате песме поново свиде као да их чујемо први пут.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *