У Крагујевцу почасни конзулат Републике Мађарске

У Крагујевцу ће сутра бити отворен Инфо поинт Привредне коморе Мађарске, односно убудуће ће у Граду Крагујевцу постојати просторије почасног конзулата Мађарске.

Планирано је и потписивање Меморандума о сарадњи између града Крагујевца, Привредне коморе Србије – Регионалне провредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа и Привредне коморе Мађарске – Комитета за Западни Балкан.

Крагујевац је први град јужно од Саве и Дунава у коме ће бити отворен почасни конзулат Републике Мађарске.

Почасни конзул Милан Радуновић радиће у просторијама конзулата у улици Саве Ковачевића број 3.

Сарадња локалне самоуправе биће договарана уз посредовање почасног конзула који ће радити у Крагујевцу од немерљивог је значаја за наш град.

Почасни конзул Мађарске у Крагујевцу Милан Радуновић најавио је реализацију пројеката који ће у наредном периоду бити реализовани.

Велики су потенцијали у школовању ученика Политехничке школе који се образују у неколико стручних занатских профила који лако долазе до посла навео је почасни конзул Мађарске који је додао да ће посредовати и у пројектима који се односе на пречишћавање отпаднх вода.

Мађарска је широм отворила врата Србији у прикључивању Европској унији а канцеларија почасног конзулата у Крагујевцу ће у наредном периоду бити веома важна карика између Крагујевца и Републике Мађарске за покретање нових послова у нашем граду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *