Кипарски симфонијски оркестар наступио на ОКТОХ-у

Концерт Кипарског симфонијског оркестра одржан је синоћ у Другој крагујевачкој гимназији.

Ово је други у низу концерата у оквиру овогодишњег ОКТОХ-а, музичких свечаности којима се обележаба годишњица октобарских страдања у Крагујевцу.

Након првог концерта у оквиру октобарских музичких свечаности на којем је наступило Српско – јеврејско певачко друштво “Браћа Барух”, крагујевачка публика имала је прилику да први пут у нашем граду слуша Кипарски симфонијски оркестар.

Основан 1987. године брзо је пронашао важно место у музичком животу Кипра.

У току године оркестар изведе близу стотину наступа на којима публици представља разноврсние музичке жанрове.

Дирегент Јенс Георг Бахман са Кипарским симфонијским оркестром реализује различите програме у земљи и иностранству.

Оркестар је карактеристичан по томе што је састављен од уметника из 16 различитих земаља, који чине једну компактну целину у шта се могла уверити и крагујевачка публика.

Концерт је организовао Спомен парк Крагујевачки октобар уз подршку Музичког центра и града Крагујевца.

До 26. Октобра у оквиру ОКТОХ-а биће одржана још три концерта на којима ће наступити Градски камерни оркестар Шлезингер, Градски камерни хор Лицеум и Крагујевачки академски оркестар акордеониста.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *