Кисић: Никада већа финансијска подршка државе родитељству и породици

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић изјавила је данас, на почетку последњег дана Копаоник бизнис форума, да никада није била већа финансијска подршка државе родитељству и породици и да се већ виде позитивни резултати, с обзиром да се све већи број жена у радном односу и жена са високим академски образовањем одлучује, не само за заснивање породице већ и да рађају треће и четврто дете.

„Донет је низ мера и никада нису биле јаче финсијске мере које показује колико држава жели да стане иза породице и родитеља“, рекла је Кисићева и честитала свим припадницама лепшег пола Дан жена, 8. март.

Она је истакла да сада жена која роди прво дете има финсијску подршку од 345.000 динара, док је, на пример, 2012. године та подршка износила свега 30.000 динара.

Како је рекла, на тржишту рада се такође виде позитивни трендови када је реч о запошљавању жена и запослености жена у репродуктивном периоду, с обзиром да је од почетка године око 15.000 жена засновало радни однос.

„То су изузетно позитивни показатељи који нас радују.

У поређењу са 2015. годином, 38 одсто више жена са високошколским образовањем се одлучује да роди треће или четврто дете, а око 36 одсто жена које су у радном односу.

То је јасан показатељ економског оснаживања и стабилности земље и већег осећаја социјалне и здравствене сигурности“, навела је министарка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *