Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца организовао радну акцију

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца организовао је акцију уређења и чишћења простора око Споменика совјетским борцима који су погинули бранећи Крагујевац у Другом светском рату.

Двадесетак ветерана акцијаша традиционално се окупља сваког 9. маја када се обележава Дан победе над фашизмом.

У данашњој акцији су им помогли и запослени из Јавног комуналног предузећа “Шумадија” који су уредили зелене површине у приградском насељу Опорници недалеко од споменика црвеноармејцима.

За само два сата простор око споменика црвеноармејцима у приградском насељу Опорница био је чист и уредан захваљујући акцијашима.

Са овог простора уклонили су папире и разне врсте смећа и посадили цветне саднице око хумке палим херојима Совјетске армије који су учествовали у ослобођењу града Крагујевца 1944. године.

Традиционална акција уређења око Споменика совјетским војницима и официрима ове године организована је четврти пут за редом.

Некадашњи акцијаши који су у време своје младости давних шездесетих и седамдесетих година радили на изградњи и уређењу многих места у некадашњој Југославији нису заборавили давне године ударничког рада и лепог дружења који су били саставни део сваке радне акције.

Многи од њих задржали су старе навике па је мотив да се укључе у данашњу акцију увек исти да се друже и раде на уређењу свог града.

Клубу акцијаша и волонтера Крагујевца који су простор око споменика црвеноармејцима очистили и оплеменили цвећем придружили су се и запослени ЈКП “Шумадија” који су покосили траву у овом делу насеља Опорница.

Лепо уређен и чист простор на коме се налази споменик храбрим херојима совјетске армије данас су посетиле делегације Удружења и политичких партија које су у знак сећања на 9. мај када се обележава Дан победе положили венце и цвеће.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *