Развојно саветовалиште Дома здравља припремило брошуру за родитеље о Ковиду-19

Логопед Развојног саветовалишта Дома здравља Крагујевац Данијела Крунић припремила је брошуру која носи назив “Смернице за подршку деци предшколског узраста” о Ковиду 19, која садржи низ савета и предлога намењених родитељима.

Инспирација за припремање овакве брошуре настала је услед новонастале ситуације и појаве епидемије коронавируса са којим се суочио цео свет.

Како проводити време са најмлађима и како организовати дечју игру током које се уче многе животне вештине, како остварити комуникацију деце са члановима породице и вршњацима само су неке од тема брошуре.

Платонова изрека “Учити своје дете знању не треба силом него игром” био је мото логопеда Развојног саветовалишта Данијеле Крунић да припреми брошуру која ће помоћи родитељима да на најбољи начин организују време проведено у кући услед трајања пандемије корона вируса.

Запослени Развојног саветовалишта крагујевачког Дома здравља током ванредног стања били су у сталној комуникацији са родитељима путем интернета.

Давали су савете како дете треба умирити због дугосатног седења у кући, како разговарати са њим и како објаснити због чега не може да се игра са вршњацима у вртићу, и због чега не може у посету баки и деки.

Брошура ће наредне недеље бити одштампана а родитељи који доводе малишане на преглед код педијатра у амбуланте крагујевачког Дома здравља које се налазе у неколико насеља моћи ће да погледају ову брошуру и примене савете стручњака.

Брошура је линкована а увид у њен садржај могу да имају и заинтересовани родитељи уколико посете сајт Дома здравља Крагујевац.

Кроз приче и занимљиве илустрације о Ковиду 19 настала је и књига “Мој херој си ти” која је написана за децу целог света која су погођена пандемијом корона вируса.

Књигу је за подручје Србије превела логопед Развојног саветовалишта Дома здравља Крагујевац Данијела Крунић.

Препорука је да причу “Ти си мој херој” родитељи или учитељи и васпитачи читају деци коју желе да упознају са Ковидом 19.

Идеја је да се на најбољи начин помогне детету да регулише емоције и активности које су базиране у овој причи.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *