Клуб акцијаша и волонтера у акцији чишћења Спомен парка

Добровољној акцији уређења Спомен парка Шумарице, коју је организовао Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац, прикључила су се бројна удружења, средње школе и факултети. 

У овогодишњој, четвртој по реду добровољној акцији, радило се на уређивању дела Спомен парка код Војничког гробља, у оквиру које је уклоњено шибље и комунални отпад.

У сусрет Великом школском часу, Клуб акцијаша и волонтера у сарадњи са Спомен парком “Крагујевачки октобар”, организовао је акцију уређења дела Спомен парка Шумарице.

Крагујевац је, кажу акцијаши, један од градова који у ширем градском језгру има изузуетан зелени комплекс, који осим немерљивог и јединственог историјског значаја, поседује и важну еколошку вредност.

Традиционална, четврта по реду добровољна акција у овој години, организована је под слоганом “Чувањем светиње – чувамо себе”, а у оквиру обележавања Октобарских свечаности у Крагујевцу.

Велику подршку акцијашима пружио је и огранак Зеленила Јавног комуналног предузећа “Шумадија Крагујевац”.

Акција је организована под покровитељством града Крагујевца.

Акција је реализована како би простор око Споменика стрељаним ђацима и професорима био сређен и спреман за одржавање Великог школског часа, 21. октобра.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *