Кнић крај ванредног стања дочекаo без заражених Корона вирусом

Општина Кнић једна је од ретких у Србији која није имала ниједан случај заразе вирусом КОВИД-19.

Начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић посетила је ову општину и закључила да је добра епидемиолошка ситуација резултат одговорног понашања грађана и ангажовања Општинског штаба.

Укидање ванредног стања општина Кнић дочекала је без заражених Корона вирусом и једна је од ретких у Србији са оваквим резултатом борбе против пандемије.

Начелница Шумадијског управног округа Биљана Илић Стошић посетила је ову општину и честитала Кризном штабу на доброј организацији и успешно спроведеним мерама у борби против Корона вируса.

По њеним речима, општина Кнић у свему је била позитиван пример јер су општинско руководство и Кризни штаб строго спроводили све мере Владе Републике Србије, прилагођавали се и интервенисали сходно новим условима.

Повољна епидемиолошка ситуација у Книћу резултат је и добре координације Штаба за ванредне ситуације Шумадијског округа који је помагао свим локалним самоуправама у региону.

Председник општине Кнић Мирослав Николић нагласио је да су добри резултати постигнути захваљујући поштовању мера Владе Србије и интерних мера Кризног штаба, као и дисциплине грађана.

Током ванредног стања, општина Кнић је за четири хиљаде најстаријих житеља обезбедила пакете солидарне помоћи, а за више од сто ђака који нису могли да прате наставу на даљину донрала рачунарску опрему.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *