Ко је победник „Пажљивкове смотре“ у категорији првог разреда?

Титулу победника овогодишњег републичког такмичења „Пажљивкова смотра“ , у категорији првог разреда, однела је екипа малишана из Врања.

У финално такмичење пласирале су се и екипе из Мајданпека и Земуна, које су на такмичењу у Крагујевцу показале најбоље знање о безбедном понашању деце у саобраћају.

На Шумадија сајму сутра ће се за титулу победника борити малишани другог разреда.

Дводневно завршно такмичење едукативног пројекта „Пажљивкова смотра“ одржава се у Крагујевцу, а знање о безбедном понашању у саобраћају показаће малишани из 26 локалних самоуправа, који су прошли кроз три нивоа провере знања, на школском, општинском и регионалном такмичењу.

Први дан смотре био је резервисан за предшколце и прваке, који су протеклих месеци изборили место у полуфиналном такмичењу.

У финале такмичења ушли су Мајданпек, Земун и Врање, а победници републичког такмичења „Пажљивкова смотра“ у категорији првог разреда су малишани из Врања.

„Пажљивкова смотра“ осмишљена је са циљем, да кроз вршњачку едукацију, на забаван начин деца уче о правилима безбедног понашања у саобраћају.

„Пажљивкова смотра“ одржава се по трећи пут у организацији Агенције за безбедност саобраћаја, уз подршку локалних самоуправа.

За победнике али и другопласирану и трећепласирану екипу обезбеђене су вредне награде, у виду лаптоп рачунара, мобилних телефона и бицикала.

На Шумадија сајму ће се сутра током поподнева одржати такмичење ученика другог разреда.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *