Министарка културе Маја Гојковић посетила општину Топола

Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић посетила је општину Топола, где је са руководством општине и Задужбине Краља Петра Првог разговарала о пројектима санације културних објеката, а у циљу заштите културног наслеђа Србије.

Министарка Маја Гојковић је посетила цркву Пресвете Богородице у склопу комплекса Карађорђевог града, познатију као Карађорђева црква, саграђену као задужбина Карађорђа Петровића, која има важан историјски значај.

Такође, посетила је и Задужбину краља Петра Првог и Цркву Светог Ђорђа на Опленцу и разговарала са руководством општине о даљим корацима сарадње и подршке Министарства раду Задужбине.

Министарка је нагласила да је тај пројекат од изузетне важности за Републику Србију, за идентитет нашег народа, да превазилази оквире једног министарства и да су за реализацију потребна велика средства.

Она је напоменула да је Министарство културе последњих година показало да је посвећено политици децентрализације и унапређења културних садржаја широм Србије, улагањем у очување културног наслеђа, као и обнову домова културе, галерија и музеја. Нагласила је да ће се са том политиком наставити и у наредном периоду.

Припремио новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Министарка културе Маја Гојковић посетила општину Топола”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *