Ко може да се пријави на конкурс Установе културе „Кораци“?

Установа културе „Кораци“ расписала је традиционални конкурс за избор дела из области издаваштва у 2022. години.

Право на учешће имају крагујевачки, али и аутори који не живе у Крагујевцу, али је тематика њиховог дела везана за град или личности из Крагујевца.

Претходне три године најмлађа установа културе у граду објавила је око 60 жанровски разноврсних наслова овдашњих аутора, а неке од књига објављене поводом конкурса постала су капитална дела о историји и животу у Крагујевцу.

Током протекле три године, кораке до читалачке публике остварило је око 40 аутора.

Публикована су жанровски разноврсна дела. Књиге афоризама, штиво за децу, стручна литература, драме, романи, есеји, збирке песама, прича.

Са многим насловима Установа културе Кораци конкурисала је за све престижне књижевне националне награде.

Међу бројним делима издвајају се: капитална издања о грађењу Крагујевца у разним епохама архитекте и урбанисте Верољуба Трифуновића, затим Историја музике у Крагујевцу током последњих 200 година, књиге о пилотима, ратницима, новинарима, култури између два светска рата.

Установа културе „Кораци“ током предстојеће манифестације – „Дани крагујевачке књиге“, ће промовисати одштампане наслове из претходне године.

Књиге које су објављене претходне три године могу се купити у Кући Ђуре Јакшића, ТИЦ- у и онлајн продавници Установе културе „Кораци“.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.