Ко су победници „Сретењских беседа 2023“ у Крагујевцу

Награду апсолутног победника у 10. такмичењу у беседништву „Сретењске беседе 2023” понела је Милица Стојковић, мастер студенткиња Правног факултета у Крагујевцу која је победила у категорији Задата тема и освојила гласове публике.

Апсолвенткиња Правног факултета Ивана Лешевић, победила је у категорији Слободна тема.

Након вишегодишње паузе, такмичење у беседништву окупило је 10 студената Правног факултета који су се такмичили у две категорије на задату и слободну тему.

Победнице носе позитивна искуства која ће им значити у будућим такмичењима и препоручују млађим колегама да се пријаве.

Такмичење је реализовано у организацији Правног факултета, Центра за реторику и јавне наступе, Удружења за примењену реторику и јавне наступе и Студентског парламента Правног факултета.

Такмичаре је оцењивао жири у саставу: Петар Божовић – глумац, Миломир Мандић – новинар, проф. др Емилија Станковић – редовни професор у пензији, Мирко Демић – књижевник и Звонко Марковић – председник Адвокатске коморе Крагујевац.

Право учешћа на овом такмичењу имали су студенти Правног факултета у Крагујевцу, а у плану је да се такмичење одржи и наредне године.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *