Кодекс понашања службеника и намештеника

Трећи састанак Мреже Сталне конференције градова и општина за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи одржан је у Крагујевцу.

На састанку се разговарало о искуствима и о томе како унапредити област управљања људским ресурсима са циљем боље и ефикасније услуге за грађане.

Своја искуства представио је и град Крагујевац као једна од 20 општина које учествују у овом пројекту.

Трећи састанак Мреже Сталне конференције градова и општина за управљање људским ресурсима у локалној самоуправи окупио је у Крагујевцу представнике око 60 општина из Србије.

На скупу се разговарало о новим законским регулативама и искуствима у процесу стручног усавршавања у државној управи, а представљен је и Кодекс понашања службеника и намештеника.

Пројекат заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе који реализује овај пројекат у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и Министарством државне управе и локалне самоуправе.

Пројекат Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи, који укључује 20 општина, завршава се у децембру. Међутим, због великог интересовања биће настављен уз учешће других локалних самоуправа.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *