Које књиге се лети највише читају?

Током летњег периода, у Народној библиотеци „Вук Караџић”, највише се позајмљују књиге белетристике, али су класици домаће и светске књижевности, као и награђени аутори и даље незаобилазни без обзира на временске прилике.

Увек актуелни летњи наслови љубавне тематике привлаче пажњу читалаца Народне библиотеке „Вук Караџић”.

У библиотеци су у понуди наслови који су доступни последњих година, освежени новим.

Нешто траженија литератра у овом пероду је штиво прилагођено летњем дану које опушта читаоца.

Читалачки сусрет са делом умногоме може одредити прекретницу у духовном развоју читаоца, а крагујевачки читаоци покзаују интересовање према свевременим класицима, али и прате савремену продукцију.

Књижевни изрази коме се радо враћају, а за које добијају и препоруке произашли су из пера Толстоја, Селимовића, Црњанског, Памука, али и савремених популарних писаца попут Бакмана за чијим опусом влада велико интересовање.

Увек расположени за литерарне препоруке су запослени у Народној библиотеци „Вук Караџић”.

Крагујевачка библиотека прва је у Србији која је развила нову платформу дигиталних, електронских књига, а недавно су представили и пројекат звучних књига  ВУК-ЗВУК, који има тенденцију даљег развоја.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *