Који је основни циљ пројекта „Твоје здравље је у твојим рукама“?

У оквиру државног пројекта „Твоје здравље је у твојим рукама“, под покровитељством Светске здравствене организације, у Крагујевцу ће 2. и 9. марта бити одржана предавања на тему превенције и вакцинације против Ковида 19.

Предавања организује крагујевачки Дом здравља, а присутни ће бити у могућности да од специјалисте опште медицине сазнају све о новој бивалентној вакцини против корона вируса, која је у Крагујевцу доступна од почетка године.

Опасност од Ковида 19 није прошла, тврди докторка Наташа Вукмировић Протулипац.

Као специјалиста опште медицине свакодневно се суочава са дијагностиковањем разних вирусних инфекција, од којих око 10 процената буду ковид.

Да би се спречила поновна масовна појава корона вируса међу популацијом, кроз пројекат „Твоје здравље је у твојим рукама“ биће одржана два предвања на тему превенције и вакцинације против Ковида19.

Вакцинација у Крагујевцу је, према речима лекара, успешно спроведена, а прву дозу вакцине примило је више од 90 хиљада Крагујевчана.

Од јануара ове године у крагујевачком Дому здравља доступна је нова бивалнетна вакцина, која се препоручује свим старосним групама људи.

Вакцинација против Ковида 19 се у Крагујевцу спроводи у Здравственој установи број четири, у улици Светозара Марковића.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *