Црвени крст Крагујевац добија нови објекат

Захваљујући донаторима, Црвени крст Крагујевац добија нови објекат у улици Војводе Путника 4. Легат докторке Десе Милосављевић Бранковић, биће у потпуности реконструисан, а планира се и изградња потпуно новог објекта.

Породична кућа Десе Милосављевић Бранковић, познатог дечјег лекара и хуманитарне активисткиње, коју је завештала Црвеном крсту Крагујевац, биће у потпуности реконструисана.

Заједно са новоизграђеним објектом који је у плану, чиниће јединствен комплекс од око 1200 квадрата.

Ово ће бити први пут у историји Србије да Црвени крст добије објекат који ће бити наменски изграђен за потребе организације и њихових корисника.

Донатор који је пореклом из нашег града дао је око 19.600 евра за изградњу пројекта, који је одобрила Скупштина Црвеног крста. За изградњу нове зграде и реконструкцију Десанкине куће потребно је милион и 200 хиљада евра.

Грађани ће добити и простор за народну кухињу, јер ће у новој згради бити створени сви сулови за припрему квалитних оброка, корисницима којима су најпотребнији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Црвени крст Крагујевац добија нови објекат”

  1. Da nije donatora i podrske grada, da Crveni krst ne poseduje zemljiste i da nije plemenitih ljudi koji vode Crveni krst, ovaj objekat bi bio skuplji od Beograda na vodi. Jedva cekam javni poziv za procenu imovine Crvenog krsta koja se prodaje i javni poziv za radove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *