Колективни уговор гарантује већа права запосленима у компанији “Wacker Neuson“

Осигурати стастус запослених и обезбедити повољније услове рада, основни је циљ потписивања Колективног уговора за раднике немачке компаније “Wacker Neuson“ у Крагујевцу.

Реч је о првом документу те врсте који је потписан у овој компанији у последњих 15 година, колико “Wacker Neuson“ послује у Србији.

Запослени у компанији “Wacker Neuson“, њих око 800, у наредне три године имаће већа права од оних која им припадају по основу Закона о раду. То им гарантује Колективни уговор који су потписали представници менаџмента и Синдикалне организације Самосталног синдиката металаца Србије.

Унапређење услова рада, један је од приоритета ове компаније. У складу са тим, почетком ове године је почела изградња новог производног погона, а вредност инвестиције је 23 милиона евра.

Одлука компаније “Wacker Neuson“ да реинвестира у Крагујевац од посебног је значаја за развој привреде градa.

Немачка компанија “Wacker Neuson“, која се бави производњом заварених конструкција и каросерија за грађевинске машине, у Крагујевцу послује 15 година.

Захваљујући новом производном објекту, ефикасније ће одговорити на потребе глобалног тржишта, али и креирати нове послове уз коришћење најсавременијих технологија производње и аутоматизације.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *