Какав је став одборника о градском буџету?

Пред одборницима Скупштине града Крагујевца сутра ће се наћи одлука о буџету за 2023. годину.

Док представници владајуће коалиције тврде да је буџет развојни и социјално одговоран, из опозиције наводе бројне разлоге због којих неће гласати за градски прорачун.

Приходовна страна буџета за наредну годину, који је пројектован у износу већем од 10,5 милијарди динара, увећана је делом због додатног упошљавања грађана, раста зарада и продаје градског грађевинског земљишта. То у коначном збиру чини увећање од 7,4 одсто у односу на овогодишњи што довољно говори о опредељењу локалне самопуправе да настави са инвестиционим улагањем, сматрају представници власти.

Одборничка група Социјалистичке партије Србије гласаће за предложени буџет који, поред развојног, има препознатљив социјални карактер.

Опозиција каже да је много разлога због којих неће подржату буџет града за наредну годину. Повећање намета за грађане преко одређених такси довољан је разлог да се гласа против.

Иако немају свог представника у градском парламенту из Странке слободе и правде поручују да је планирано увећање буџета за 2023. годину инфлација већ „појела“.

Буџет града за 2023. годину свакако ће бити најзначајнија тачка сутрашње седнице коју ће гледаоци Радио телевизија Крагујевац моћи да прате у директном преносу од 9 сати.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.