Колико је новца потребно издвојити за припрему славе?

Период припреме слава доноси и додатне трошкови породици, а у наредном периоду почиње празновање крсних слава у многим домовима.

Истраживали смо колико новца је потребно издвојити за припрему славе и како наши суграђани припремају славску трпезу.

Суграђани са којима смо разговарали о томе колико је новца неопходно издвојити за припрему славске трпезе, кажу да је оквир од 100 до 1.000 евра.

У зависности од тога за колико гостију се припрема слава, да ли се обележава само у кругу породице или са више званица, али и од онога шта ће се наћи на трпези, цена може  варирати.

Славска трпеза, код наших суграђана углавном разноврсно изгледа и зависи од тога да ли је слава мрсна или посна.

Крсна слава најважнији је породични празник у домовима српских домаћина и то је време када домаћице износе припремљена традиционална српска јела и издвајају више новца него за обичан ручак.

Српска православна црква и верници у наредном периоду славе Митровдан, Врачеве, Ђурђиц, Аранђеловдан, Мратиндан, Ваведење Пресвете Богородице, Светог Николу.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *