Колико је слободних места остало за бруцоше у другом уписном року?

Други уписни рок на факулетима Универзитета у Крагујевцу почиње подношењем пријава кандидата од 24. до 28. августа.

Потом следи полагање пријемних испита, да би цео циклус другог уписног рока био завршен 18. септембра.

Највише слободних места остало је на Правном, Економском и Природно-математичком факултету.

Други уписни рок факултети крагујевачког Универзитета оглашавају од 1. августа.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију високошколским установама је остављена могућност да саме одреде распоред и термине за пријављивање кандидата, као и друге радње предвиђене Конкурсом за упис студената у прву годину свих степена и врста студија у школској 2020/21. години.

То значи да од 24. до 28. августа на већини факултета почиње подношење пријава.

Поједини су се одлучили за седмицу од 31. августа. Кандидати су се, иначе, информисали директно у студентским службама када се отварају шалтери.

Иако је пандемија коронавируса потпуно избацила из колосека уобичајено фукционисање образовања у целом свету, факултети, боље рећи матуранти су успели током лета да се упишу на жељене студије.

Посебно актуелно питање које се последњих дана чује у јавности су све гласнији захтеви студената да се смањи цена школарина на основним академским студијама.

Најнижа цена школарине је на Агрономском факултету – 39 хиљада динара, док се за студије примењене и ликовне уметности на крагујевачком ФИЛУМ-у цена школарине зауставила на 170 хиљада динара и то су износи који су важили и претпрошле школске године.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *