Коло српских сестара уручило пакете помоћи социјално угроженима

Чланице Кола српских сестара уручиле су пакете прехрамбених производа корисницима социјалне помоћи.

Центар за социјални рад „Солидарност“ доставио је списак на коме се налазе имена педест најугроженијих крагујевачких породица.

Иако су пакети хране одавно допремљени у Крагујевац, чланице Кола српских сестара нису биле у прилици да их уруче због актуелне епидемиолошке ситуације.

На Светог Саву, слатким пакетима, обрадоваће малишане у Школи за децу оштећеног слуха.

Мали простор у коме раде крагујевачке хуманитарке, чланице Кола српских сестара, испуњен је пакетима.

Основне животне намирнице, попут уља, брашна, шећера, затим конзервирана храна, посластице и вакумирани производи само су део пакета које ће добити најугроженије крагујевачке породице.

Бројни празници током децембра и јануара – Божић, Нова година која се славила по грегоријанском и јулијанском календару, оци, материце, детињци изискивали су додатне трошкове у кућном буџету, па је помоћ коју ће крагујевачке породице добити добродошла.

Коло српских сестара је једна од најстаријих хуманитарних организација на тлу Србије која је бројним акцијама и доброчинствима усрећила сиромашне и обрадовала многе малишане.

Због пандемије корона вируса, више од две и по тоне хране коју су Колу српских сестара донирали хумани људи није дистрибуирано током прошле године. Како се број заражених смањио, указала се прилика за поделу пакета.

На дан Светог Саве, просветитеља кога обележавају све школе у Србији, 27. јануара, доброчинитељке Кола српских сестара посетиће Школу за децу оштећеног слуха и малишанима уручити пакетиће пуне слаткиша и играчака.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *