„Комдел Експо“ од 15. до 17. септембра у Крагујевцу

Уз поштовање проитвепидемијских мера и ограничен број излагача, Сајам комуналне опреме „Комдел Експо“ , 16. по реду, биће одржан од 15. до 17. септембра, на Шумадија сајму.

После паузе због пандемије, овогодишња смотра се одржава под покровитељством града Крагујевца, у сарадњи са Пословним удружењем комуналних предузећа Србије „Комдел“, Привредном комором Србије и Јавно-комуналним предузећем Шумадија.

На Сајму комуналне опреме срешће се произвођачи комуналне механизације, специјализоване опреме, парковске галантерије и представници локалних самоуправа и комуналних предузећа.

Ова сајамска манифестација је уско специјализована и намењена је привредницима који се баве комуналном делатношћу, без обзира да ли је реч о јавним или приватним предузећима.

Потврђено је учешће излагача и партнера из Црне Горе, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине.

Планирају се пословни сусрети, тематске трибине и форуми.

За највеће градско комунално предузеће предстојећа смотра је од великог значаја.

У Србији се, у 25 градова, комунална делатност одвија кроз јавно-приватно партнерство.

Прва искуства показују да приватни предузетници највише склапају уговоре о управљању отпадом, док неколицина градова јавну расвету и превоз поверава приватним предузећима.

Приватни комунални сектор још увек није достигао ниво професионализма, да би градови могли да се ослоне на ове предузетнике.

Са друге стране, јавна комунална предузећа и даље оптерећују проблеми старог возног парка, па само једна трећина возила у псоледње време пролази на пооштреном техничком прегледу.

Хала Шумадија сајма од 15. до 17. септембра отворена је за излагаче и госте од 10 до 17 часова.

Улаз и паркинг се не наплаћују. Од посетлаца се очекује да поштују противепидемијске мере, што подразумева ношење заштитне маске и мерење температуре на улазу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *