У Крагујевцу више од 1.400 енергетски заштићених купаца

У Крагујевцу је до августа, 1409 грађана стекло статус енергетски угроженог купца, што значи да имају право на олакшице приликом плаћања струје, гаса и грејања.

Услови су да социјално угрожени купац редовно плаћа рачуне, односно да нема дуговања и не троши више киловата од прописаних лимита.

У Градској управи подсећају да грађани који већ имају статус енергетски заштићених потрошача, документацију треба да обнове јер повластице важе само за једну календарску годину.

За стицање статуса енергетски заштићеног купца, треба да приложе податаке о броју чланова домаћинства и износу укупних месечних прихода.

Право на стицање статуса енергетски угроженог купца електричне енергије до августа стекло је више од 1400 корисника у Крагујевцу.

Од тога 804 корисника по основу стеченог права на дечји додатак и 605 грађана који примају новчану социјалну помоћ и имају минималне приходе.

Због здравственог стања, заштиту од обуставе испоруке електричне енергије стекло је до августа 67 корисника.

Од броја чланова домаћинства зависи број киловата које енергетски заштићени купци могу без плаћања да потроше.

Једночлано домаћинство, током целе године може трошити без плаћања 120 киловата месечено, оно са два или три члана 140, четири или пет чланова 200, док домаћинства са 6 и више чланова на располагању имају 250 киловата.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *