Компанија “Милановић третман вода“ представила нов производ

Компанија “Милановић третман вода“, која послује у оквиру Мајнд групе, развила је нов производ чија ће примена утицати на побољшање животне средине.

Реч је о пакетним постројењима која имају широку примену у биолошком третману отпадних вода.

Постројење за пречишћавање отпадних вода резултат је двогодишњег рада компаније “Милановић третман вода“, Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу и београдског Технолошко-металуршког факултета.

Његов капацитет може да варира у зависности од броја становника.

Нов производ крагујевачке компаније припада групи софистицираних система који се развијају у нашој земљи, а посебно је значајан јер, како је речено, представља плод домаће памети.

Ово постројење би евентуалну практичну примену могло да има у оквиру пројекта “Чиста Србија“.

Према оцени струке, реч је о домаћој технолошкој иновацији заснованој на најсавременијим технолошким поступцима која би требало да допринесе решавању проблема пречишћавања отпадних вода у нашој земљи и утиче на побољшање животне средине.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.