Конунална полиција обилази дечија игралишта

Упркос забрани да се дечија игралишта не користе док траје ванредно стање, на многим местима у гараду где се налазе уређена места за игру и забаву деце могу се видети најмлађи Крагујевчани који у пратњи старијих обилазе ова места.

Иако је постављена двобојна трака која ограничава улазак на игралишта на многим местима је покидана.

Kомунална полиција апелује на грађане да се строго држе прописаних мера и поштују донете уредбе како не би дошло до заразе коронавирусом.

Како би се спечило ширење заразе град Крагујевац донео је одлуку да се сва дечија игралишта ограде најлонском шареном траком и на тај начин онемогући улазак на тај простор.

Упркос уредби и сталним апелима надлежних да се избегава долазак на дечија игралишта има грађана који ову одлуку не поштују.

У Великом парку на месту где се налази Креативно игралиште, намењено најмлађим Крагујевчанима јака жичана ограда је покидана.

Комунална полиција изашла је на терен и најлонском траком учврстила покидану ограду.

Комунална полиција сваодневно апелује на грађане да се строго држе прописаних мера како не би дошло до заразе коронавирусом.

Стручњаци упозоравају да се на металним и пластичним површинама вирус најдуже задржава, па је због тога и уследила мера забране коришћења дечијих игралишта у којима су сви реквизити направљени углавном од металних и пластичних материјала.

Екипе Комуналне полиције обилазе градска насеља у којима се налазе игралишта за децу и на местима где су траке од најлона покидане и уклоњене, поставља нове.

Уколико се уважи апел надлежних могућност заразе коронавирусом биће сведена на најмању меру.

Превентивно деловање и поштовање савета лекара и надлежних који свакодневно апелују на грађане да се придржавају мера пресудно утиче на очување здравља нације које је у време опште пандемије најважније.

Озвештава новинарка РТК Катарина Мировић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *