Коначан број бирача на територији града Крагујевца 153.336

Предизборна тишина, уочи парламентарних и локалних избора, почела је у поноћ и трајаће до затварања бирачких места, у недељу, 21.јуна у 20 сати.

Представници изборних листа, током изборне тишине не могу да се оглашавају у традиционалним медијима, нити да организују предизборне скупове, али тим ограничењима не подлежу друштвене мреже, на којима могу несметано да наставе своје изборне активности.

За време предизборне тишине, у недељу, у дану за гласање, на бирачком месту и на 50 метара од њега забрањено је истицање симбола и пропагандног материјала учесника у изборној трци.

Током предизборне тишине дозвољено је емитовање информација о одзиву бирача и спотова надлежних републичких органа и невладиних организација којима се грађани упућују када и како могу да гласају.

У Крагујевцу ће на локалним изборима моћи да гласа 153.336 бирача.

У Крагујевцу, у недељу, 21. јуна, за једну од 14 изборних листа кандидованих за локалне изборе, на 168 бирачких места и једном бирачком месту у Окружном затвору моћи ће да гласа укупно 153.336 бирача.

Број оних који ће своје бирачко право моћи да искористе и да гласају за избор посланика у Народној Скупштини у центру Шумадије је већи.

Разлику чине расељени са подручја Косова и Метохије, који у Крагујевцу живе од 1999. године, а имају формално пребивалиште у јужној српској покрајини.

У Градској изборној комисији кажу да ће изборни процес бити организован у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и уз све превентивне мере заштите од коронавируса.

У ГИК-у кажу да ће се излазност у Крагујевцу пратити на узорку од 13 бирачких места, а да ће Градска изборна комисија пресеке излазности бирача правити у 10, 12, 14, 16 и 18 сати.

Комплетан изборни материјал и заштитна опрема су предати. У недељу, на изборни дан, бирачка места биће отворена од 7 до 20 часова.

Како је Крагујевац гласао и ко ће га у наредне четири године водити гледајте, 21. јуна од 20 часова, у Специјалној емисији на Телевизији Крагујевац.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *