Концерт АФА „Светозар Марковић“ у КСТ-у

Академски фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“ приредиће 24. новембра, у Књажевско-српском театру, концерт за грађане.

Екипа Радио-телевизије Крагујевац посетила је крагујевачки Студентски културни центар и забележила припреме ансамбла за концерт.

На локалној и светској сцени фолклорни ансамбл крагујевачког Студентског културног центра је већ четири деценије и из генерације у генерацију преноси нематеријално културно наслеђе.

Зато двосатне пробе за чланове репрезентативног и пратећег ансамбла за играче, кажу, нису напорне. Па ни силазак са бине и стајање пред камеру, тек по завшетку пробе.

Играче ће 24. новембра, на бини Књажевско-српског театра, пратити Народни оркестар „Светозар Марковић“, а атмосферу ће употпунити и гости из Краљева, КУД „Краљевачка ризница“.

Карте, које можете пронаћи на адреси организатора, у претпродаји коштају 200, а на сам дан концерта 300 динара, а број места је ограничен.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.