Прва ликовна колонија „Искра сунца у децембру 2019“

Прва ликовна колонија у Крагујевцу „Искра сунца у децембру 2019“, посвећена Међународном дану особа са инвалидитетом, отворена је у Спортском центру „Искра“.

Циљ дружења уметника и љубитеља ликовне уметности је повезивање, социјална инклузија, размена искустава и уклањање баријера, како би особе са инвалидитетом биле равноправне у друштву.

Ликовна колонија је резултат сарадње Удружења ликовних уметника „КУЛТ“ и Спортског привредног друштва „Раднички“.

Спортско привредно друштво „Раднички“ се увек радо одазива позивима који имају хуманитарни карактер.

Овог пута, на иницијативу Удружења ликовних уметника „КУЛТ“, у просторијама Спортског центра „Искра“, отворена је прва ликовна колонија „Искра сунца у децембру 2019“.

Удружење ликовних уметника „Култ“ основано је пре годину дана, али је за кратко време окупило бројне уметнике и љубитеље уметности.

Основни циљ ликовне колоније је, према речима потпредседнице Удружења „КУЛТ“ , Верице Ракете, спајање људи свих сензибилитета, па се међу сликарима који су дошли из разних градова Србије и Црне Горе налазе и особе са инвалидитетом.

Уметници који током дводневне ликовне колоније у Искри стварају нова уметничка дела тврде да су им контакт са природом и лепота амбијента инспирација за рад. Међу њима је и сликар и графичар Миодраг Елезовић.

Спортски центар „Искра“ традиционално обележава 3. децембар Међународни дан особа са инвалидитетом. Планирано је да на овогодишњој свечаности буду изложена дела настала на ликовној колонији „Искра сунца у децембру 2019“.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *